Helva

 

Türk damak tadını dünyaya yansıtan ve dünyada Türk halkına özgü olarak bilinen tahin helvası birçok ülkede Türk balı, Türk tatlısı ve Türk tahin helvası olarak adlandırılmaktadır. Geleneksel bir Türk gıdası olan tahin helvası, sadece Türkiye’de değil, birçok ülkede de beğenilerek tüketilmektedir.

Hammaddesi temelde tahin ve şeker olan tahin helvası; içerdiği yağ, karbonhidrat, mineral madde miktarı ve protein kalitesi bakımından çocuklar, işçiler, hamile ve emziren kadınlar için önemli bir gıda maddesidir. Verdiği enerji değeri,  tahin helvasının beslenmedeki önemini bir kez daha arttırmaktadır. Besleyici değerinin yanı sıra ekonomik olması, üretiminin ve muhafazasının kolay olması hatta istenildiğınde kolayca temin edilebilmesi tahin helvasının ideal bir gıda olarak tercih edilmesinin  başlıca sebeplerindendir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alfahd Alkedd ® Tüm Hakları Saklıdır © 2016
Çukurova Patent CopyRight